MaxiFlorin

MaxiFlorin jest suplementem diety, zawierającym liofilizowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG. Stanowi uzupełnienie flory bakteryjnej jelit w okresach zwiększonego zapotrzebowania.

1 kapsułka zawiera: 3 miliardy żywych kultur bakterii (3*109 CFU)

2 kapsułki zawierają: 6 miliardów żywych kultur bakterii (6*109 CFU)

Składniki: substancja wypełniająca (maltodekstryna), żelatyna, Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu), barwnik (dwutlenek tytanu).

Wyprodukowano w Polsce.

Minimalna porcja do spożycia w ciągu dnia 1 kapsułka. Można spożywać do 2 kapsułek dziennie.  Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub letniego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w letnim płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać w trakcie posiłku.

Preparat jest przeznaczony dla osób powyżej 3. roku życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować preparatu w przypadku uczulenia na którykolwiek z jego składników. Ważne jest stosowanie zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w temperaturze 2 – 8°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z niej wyrażasz na to zgodę.