MaxiFlorin

MaxiFlorin jest suplementem diety, zawierającym liofilizowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103. Produkt można stosować w celu uzupełnienia flory bakteryjnej jelit w okresach zwiększonego zapotrzebowania.

Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 – to jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii, które występują naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka, a dzięki odporności na działanie soku żołądkowego i kwasów żółciowych łatwo zasiedlają przewód pokarmowy.

1 kapsułka zawiera: 3 miliardy żywych kultur bakterii

2 kapsułki zawierają: 6 miliardów żywych kultur bakterii

Składniki: substancja wypełniająca (maltodekstryna), żelatyna, Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 (Francja), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Wyprodukowano w Polsce.

Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1-2 kapsułki. Kapsułkę należy połknąć lub popić szklanką chłodnego lub letniego płynu. Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu – ten sposób podania ułatwia przyjęcie probiotyku przez dzieci. Spożywać w trakcie posiłku.

Ostrzeżenia: preparat jest przeznaczony dla osób powyżej 3. roku życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować preparatu w przypadku uczulenia na którykolwiek z jego składników. Ważne jest stosowanie zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Przechowywanie: preparat należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze od 2 – 8°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.

Strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z niej wyrażasz na to zgodę.