Tran z witaminami A, D, E jest suplementem diety, który stanowi źródło witamin D, A i E. Witamina D wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego. Witamina ta jest potrzebna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Przyczynia się do utrzymania dobrego stanu zębów. Zawarta w preparacie witamina A wpływa na utrzymanie prawidłowego stanu skóry. Jest ona istotna także dla funkcji wzroku. Natomiast witamina E jest przeciwutleniaczem chroniącym białka i tłuszcze.
Składnik odżywczy | 1 kapsułka | % RWS* |
---|---|---|
olej z wątroby dorsza, w tym: – witamina A – witamina D – Omega-3: EPA DHA | 500 mg 150 µg 1,25 µg 35 mg 30 mg | – 18,75 25 – – |
witamina E | 1,8 mg | 15 |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia dla osób dorosłych
Składniki: olej z wątroby dorsza, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), witamina E (octan dl-alfa-tokoferylu)
Wyprodukowano w Polsce
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 kapsułka. Spożywać raz dziennie 1 kapsułkę w trakcie posiłku, popijając wodą.
Preparat jest przeznaczony dla osób powyżej 3. roku życia. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować preparatu w przypadku uczulenia na którykolwiek z jego składników. Ważne jest stosowanie zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z niej wyrażasz na to zgodę.